Удоволствието от срещите на средна възраст

Онлайн запознанства , Съвети за жени , Съвети за мъже

Преди години положението да си необвързан на средна възраст е било равносилно на присъда. Не на смъртна, а на нещо понякога по-страшно – изолация и целомъдрие.

Хората без половинка, достигнали възраст от 50 години изведнъж приемали, че всичко е приключило. Жените „усложливо“ били наричани от обществото „стара мома“, а мъжете – „стар ерген“ и… край.

В днешно време светът е различен. 50 е новото 20. Хората на средна възраст са на преден план, срещат се, събират се, лесно се регистрират в сайтове за запознанства и дори откриват истинската любов.

запознанства и срещи на средна възраст
Красивите тела? На кого му пука?

Има много позитивни неща в това да си на средна възраст и да си необвързан. Плюсовете са поне толкова колкото са и буквите в азбуката. Ето тук ще прочетете АБ-то при запознанствата и срещите между партньори на средна възраст.

Възрастта няма значение

Изглежда, че когато навършите 50, вече можете да се срещате с хора извън вашата възрастова група. Когато сте на 25 например, на вас ви е комфортно да се срещате с някого на 23-24 или на 26-27 години.

[do action=“pullquote“]50 е новото 20. Плюсовете са поне толкова колкото са и буквите в азбуката.[/do]

Но има етап от живота на хората, при който разликите във възрастта и в двете посоки изведнъж престават да имат такова значение. С растежа на годините ви, нарастват и шансовете ви за страхотни запознанства.

Красивите тела? На кого му пука?

Когато настъпи определена възраст, спираме да бъдем обсебени от физическите си дадености. На този етап едва ли някой може да го изисква от нас и външността ни по скоро е въпрос на държане на ниво.

Да сте гледали наскоро снимки на Клинт Иистуд или Джери Хол? Така че вече се успокойте. Хапнете си сладолед. Например на първа среща…

Всички го правят

Срещат се. Според статистикте поне 35% от хората между 42 и 74 са необвързани, най-често поради развод или смърт на съпруг/а. Това значи, че има хиляди свободни души, които търсят любов и обяснява защо профилите на хора на средна възраст  по сайтовете за запознаства се увеличават постоянно.

О, и нека не забравяме:

Опит

Даже и в сексуално отношение. Много мъже и жени на средна възраст минават през фаза, в която излизат само с по-млади от тях хора. Те могат спокойно да твърдят, че това, което са ценели в тях партньорите им не е било способността да декламират поезията на Шекспир…

Мислете за нещата така: двама души на по 50 години заедно имат комбиниран сексуален опит от около 60 години… Мм, не е лошо , нали?

По-изискани срещи

През тийн годините, през 20-те, че и през 30-те, срещите ви често са били ограничавани от икономически фактори. Липсата на пари е означавала срещи у дома пред телевизора или с поръчана храна от китайския ресторант наблизо.

Но когато стигнете 40-те и 50-те, срещите ви започват да вклюват ходене по изискани ресторанти, балет или пък уикенд разходка до страната на виното! Просто мислете така, любовта е по-красива със всеки следващ път, бил той втори или 15-ти.

Приятелство

Намирате за доста по-лесно да се сприятелявате с бивши гаджета, или познати, с които не се е получило. Няма грешни срещи – това е стандарта, когато сме на средна възраст.

Остава само да бъдете по-смели в общуването си при онлайн запознанствата в дейтинг сайтове и  на всички срещи, които ви очакват след това. Успех!