Готови ли сте да намерите правилния човек?

Любов , Онлайн запознанства

Познато ви е, нали? Регистрирате се в сайт за запознанства, ходите на среща след среща, но на нито една от тях не откривате „правилния“ човек. Може би сте в серия с лош късмет… И все пак понякога, просто понякога, в една от тези срещи има нещо повече, което ви убягва. Фактът, че сте се фокусирали върху откриването на любов не значи, че сърцето ви е напълно отворено.

Ако не можете да си отговорите точно на въпроса защо продължавате да търсите, тогава може би трябва да погледнете нашия списък с рутинни грешки при среща. Ако сте попаднали в някой от капаните на тези рутини, е време да промените гледната си точка и да успеете да забележете въпросния правилен човек, когато той мине покрай вас и да го уловите.

Погледът издава всичко

Проблем: Не чувствате незабавно появата на искри

Решение: Забравете за секунда за романтиката и се доверете на филтъра за „приятели“

Когато излизаме на среща, обикновено очакаваме нещо да ни „удари“ толкова силно, че химията да ни завърти главите и щом това не се случи си мислим, че срещата е била загуба на време. Това обаче не е вярно!

„Ако изпитате негативна реакция към някого – това е друго, но ако сте се почувствали неутрално или несигурно към дадена личност, то това чувство може да прерастне в нещо по-сериозно по-нататък във времето. Затворите ли тази врата веднага след първата среща – никога няма да узнаете,“ казва професорката Лори Хелго, авторка на наръчник за срещи между хора в напреднала възраст и създателка на сайте Wakingdesire.com.

Но как можем да сме сигурни в това че сме отворени за една бавно-развиваща се химична реакция? Просто е. Вместо да прилагате филтър от тип „романс“ и „любов от пръв поглед“, по-добре подходете към следващата си среща с нагласата за търсене на приятел.

Замислете се. Когато сте на парти и се запознаете с нов човек, не се опитвате да разберете какви различия имате, а какви са общите ви черти. Приложете го и към личната си среща. Вместо да отсичате бързо и рязко: „Ох, той/тя е много по-сдържан/а в сравнение с мен“ или „О, той/тя не харесва музика“, пробвайте да разберете къде са общите ви пресечни точки – какво ви е менението за емигрирането, харесвате ли един и същ спортен отбор или кои храни не понасяте и двамата.

Опознавателния процес на една среща се подпомага изключително, ако приложите този метод за избор на приятел. А и нека да сме откровени – за да може да се получи нещо между вас на по-късен етап, все пак трябва с този човек да бъдете приятели и до голяма степен интересите ви да съвпадат.

Проблем: Вашия избор за среща изглежда безупречно на профила си в сайта за запознанства… но само там

Решение: Обръщайте внимание на реакциите и чувствата си спрямо човека и ги съпоставяйте с това, което сте прочели в резюмето му

Така значи – тази личност притежава един тон хубави качества. Това е добре… като за начало. Но вълнуващата химия не е в това просто да откриете партньор или някого, на когото се възхищавате и си мислите, че ще си подхождате. Химията е в това да осъзнаете как се чувствате, когато сте с този някого.

[do action=“pullquote“]Трябва да се чувствате като себе си – вашата най-щастлива и развълнувана персона[/do]

Например, ако срещата ви снощи е минала забавно и приятно, но някак си сте се почувствали леко засенчени от личността на другия и сте се усетели като по-слабата и тиха страна, това например не предвещава силна химия в бъдещите ви взаимоотношения.

„Трябва да се чувствате като себе си – вашата най-щастлива и развълнувана персона“, обяснява Ронда Финдлинг, автор на „Лек за срещи“.

Така че, на следващото ви рандеву, запитайте се не само дали ви харесва да сте с този човек, но дали и вие самите се харесвате, когато сте около този човек. С това отношение, много скоро може да осъзнаете брилянтни неща.

Проблем: Мислите си че в дадена личност няма потенциал за дълготрайна и сериозна връзка

Решение: Ползвайте трика „Запази мига“

Нобвързаните хора сме доста плашливи от идеята за „улягане“ и задомяване и затова много често несъзнателно гледаме напред в бъдещето още през първите няколко минути от даден среща.

Във филма „Невъзможно твой“ Джак Никълсън пита Даян Кийтън дали иска да се разходят по плажната ивица. Тя е нерешителна и уклончива, до момента в който той казва: „Това е просто разходка по плажа, не е предложение за брак!“

Опитайте се да мислите за вашите срещи по същия начин. Това не е обвързване за вечни времена, това е просто едно кафе! Правете нещата стъпка по стъпка и ден за ден. Нали се сещате за поговорката „Carep diem“ от латински, която буквално значи „Задръж деня“.

Постъпете по същия начин и със срещите – подходете към срещата си и я приемете такава каквато е. Не се вманиачавайте и не се чудете например, дали човека срещу вас иска същия брой деца. Да го „даваме по-бавно“ е добре!

Проблем: Кълнете се, че всички добри партньори вече са заети

Решение: Погледнете пак… и то между хората, които обикновено подминавате

Добре, че са романтичните комедии, които държат в ума на хората мисълта, че все някога, някой ще мине покрай тях, ще ги заплени и омагьоса, ще ги изправи на крака и заедно ще се преместят да живеят в някое китно италианско селце…
Но защо не ни прави впечатление съседа ,който винаги е 30 секунди след нас в кафенето на ъгъла.

Както автомобилните катастрофи, така и любовните „забивки“ често се случват не къде да е, а близо или почти пред дома ни. Вие търсите приказна връка, но помнете, че за някого приказката се сбъдва, когато просто ви вижда да си изхвърляте боклука пред вас.

„Спомнете си за хепу енда в „Дневниците на Бриджид Джоунс“ – казва д-р Хелго. „Накрая тя се събра не със своя секси шеф, а с мъжа, когото срещна на семейното си парти, този който носеше половер с еленчета!“

Така че, дръжте своята антена настроена постоянно и когато се зачудите отново къде са всичките прекрасни свободни мъже или жени, огледайте се, може пък да са до вас на опашката във плод и зеленчука.

Проблем: Чувствате се зле по отношение на себе си и дори не мислите, че сте достойни за среща

Решение: Потърсете морално вдъхновение от човек, който ви зарежда с оптимизъм

След няколко неуспешни спускания по пистата и стигане до извода, че човекът е бил поредния „никой специален“, лесно можете да започнете да обвинявате себе си за неуспеха.

На следващите срещи се появявате унили и със минорно настроение. Но никой не обича да се среща с човек, който го депресира и натъжава. Време е да събудите клакьорите на собствения си дух и да си припомните защо сте толкова ценен улов.

Един час преди вашата нова предстояща среща, се обадете на стар познат, може да е по-големия ви брат, който винаги ви е казвал: „хей, ти си страхотен екземпляр, ще ги отнесеш!“

Когато се чувствам урочасана, аз например пиша писмо до моя приятел (гей) и му разказвам за някоя провалена среща само, за да ме надъха – и той винаги ми отговаря: „Шегуваш ли се? Ти си най-красивото момиче на света, ако си падах по жени, щях да съм ти предложил брак преди 5 години!“ Дали подобни стратегии са ок? Да! Дали работят? Без съменение!