25 неочаквани факта за любовта

Любов

Любовта е прекрасна, но понякога и доста изненадваща. Ако не си убеден/а в това, ето 25 малки и забавни факта за любовта.

Прочети ги, размисли над тях и ги сподели с някого, когото харесваш… могат да бъдат чудесен повод да заговориш избраника си в сайт за запознанства, например… ;-) [sc:“Pull Quote“ quote=“Две трети от хората споделят, че биха се влюбили в някого, когото са познавали от известно време, вместо в някого, когото са срещнали наскоро.“ ]

 Мъжете , които целуват жените си сутрин, живеят с 5 години по-дълго от тези, които не го правят. А дали обратното важи?
Мъжете , които целуват жените си сутрин, живеят с 5 години по-дълго от тези, които не го правят. А дали обратното важи?
  1.  Мъжете , които целуват жените си сутрин, живеят с 5 години по-дълго от тези, които не го правят.
  2. Най-старата позната любовна песен е била написана преди 4000 години, някъде в района между реките Тигър и Ефрат.
  3. Когато става дума да „го направим“ в ранен етап от връзката, 78% от жените ще откажат интимна среща, ако не са си избръснали краката или подмишниците.
  4. Жените с феминистки наклонности имат по-голям шанс от останалите представителки на нежния пол да попаднат в романтична връзка.
  5. Две трети от хората споделят, че биха се влюбили в някого, когото са познавали от известно време, вместо в някого, когото са срещнали наскоро.
  6. Хората, които прехласнато разказват за това как са се влюбили, обикновено вярват, че този процес е извън техен контрол.
  7. Влюбването може да има успокоителен ефект върху тялото и да повиши нивата на възстановяване на нервна тъкан, което помага да се подобри нервната система и паметта на влюбените.
  8. Любовта може да повлияе на тялото със същата сила, както и дълбокият страх. Можете да забележите същите симптоми – разширяване на зениците, пот по дланите и ускорено сърцебиене.
  9. Рентгенографии на мозъка на хора, направени докато са разглеждали снимки на половинката си, показват, че се активира зоната, отговорна за желанията и копнежите.
  10. Жените от племето Тиуи, в южния Тих океан, се раждат омъжени.
  11. Корейският мобилен оператор KTF има услуга, която се нарича „Детектор на любовта“: посредством специален алгоритъм се засичат интонациите на събеседниците и дали говорят със страст и откровеност. След това на потребителя се изпращат текстови съобщения с анализ и разбор на това колко влюбен и ангажиран е бил събеседникът в последния разговор.
  12. 11% от жените правят проучване online на човека, с когото са се срещали наскоро или се готвят да се срещнат, срещу 7% от мъжка страна.
  13. Характерите на двойките се припокриват с времето и партньорите си заприличват все повече и повече.
  14. Хората си накланят главата по-скоро на надясно, отколкото наляво (65% от анкетираните хора се накланят надясно).
  15. Традицията с диамантен годежен пръстен тръгва от австрийския дук Максимилиан, който през 15-и век подарил подобен на своята годеница, Мария от Боргундия.
  16. 43% от хората предпочитат партньорите им да не пишат по картичките „с обич“, освен ако не са готови за сериозно обвързване.
  17. Хората, които са се влюбили наскоро, произвеждат по-ниски нива на хормона серотонин –като тези на хората със обсебващи маниакални разстройства. Може би има логика в това, че се чувстваме обсебени, когато любовта ни порази.
  18. Според анкета проведена наскоро, международното летище във Филаделфия печели първо място по осъществяване на любовни връзки.
  19. Според логиката в математиката, трябва да сме се срещали поне с дузина души преди да си изберем дългосрочен партньор. Това допринася за вероятността да направите правилен избор.
  20. Мъжката брада расте най-бързо, когато той очаква секс.
  21. Верона, градът в Италия, където се е играла постановката на Шекспир – Ромео и Жулиета, ежегодно получава писма адресирани до Жулиета по повод празника на Св. Валентин.
  22. Когато ни отхвърлят, за определен период от време ние обичаме човека, който ни е зарязал дори повече от преди, казва д-р. Хелън Фишър от университета Рътджърс, автор на книгата „Защо обичаме“. Активират се същите мозъчни центрове, които са работели и по време на щастливото ни съжителство с бившата половинка.
  23. Има си определена причина защо се случват романси в офиса. Единственият и най-голям „убиец“ на любовта е разстоянието. Познатото ни носи комфорт, близост… и романс.
  24. Една от всеки 5 дълготрайни връзки се зараждат, когато единият или и двамата партньора са имали нещо общо с друг.
  25. ОК, това може да не е новина, но трябва да я споделим: да имате романтична връзка прави и двата пола по-щастливи. Колкото сте по-сериозни във връзката, толкова по силно е и щастието.

Остава само да ти пожелаем успех в онлайн дейтинга и запознанствата с хора от „твоята кръвна група“!